Geschreven door: Stefanie Weber

Natuurlijk kent u het belang van een sterk wachtwoord. U wilt het de hacker zo moeilijk maken om uw account te kraken. Maar u kunt er ook voor zorgen dat de hacker niet genoeg heeft aan uw wachtwoord met tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie, ook wel bekend als two-way authentication, is een extra beveiligingslaag. Naast de gebruikersnaam en wachtwoord wordt er een automatische gegenereerde code gevraagd.

Portal
Met de presentatie van de vernieuwde website introduceerde Networking4all tevens tweestapsverificatie. Deze extra code gebruikt u naast de gebruikelijke inloggegevens om in te loggen in de portal van Networking4all.

Om de functionaliteit te activeren dient u naar de pagina “Mijn gegevens” te gaan binnen de portal. Op het tabblad “Account” kunt u onder aan de pagina de tweestapsverificatie aanzetten.

U kunt de code opvragen met behulp van een applicatie op uw telefoon of een plugin in uw browser zoals Google Authenticator. Na het installeren van de applicatie kunt u het verifiëren door de QR-code te scannen in de portal. Vervolgens kunt u een code laten genereren die slechts tientallen seconden geldig is. Komt u er niet uit? Dan kunt u onze handleiding raadplegen.

Norm
Tweestapsverificatie wordt langzamerhand de norm en wij juichen deze ontwikkeling uiteraard toe. Het wordt door steeds meer softwarepakketten, applicaties en websites in gebruik genomen.

Voor meer veilige gebruiken zoals tweestapsverificatie kunt u ons dossier lezen over goede internet gewoontes.


Deel artikel via: