Geschreven door: Marketing Networking4all

Veilig digitaal ondernemen, in samenwerking met digitaltrustcenter.nl

Het is heel normaal om voor een bedrijf fysieke maatregelen te treffen om een pand af te sluiten en te beveiligen tegen mogelijke indringers, maar hoe zit het met digitale inbraken? Door de jaren heen werken we bijna alleen nog digitaal, hoe zit het met die risico’s? Digital Trust heeft 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen opgesteld.

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen zijn opgesteld om ondernemers te helpen de basisbeveiliging in te laten stellen. De 5 basisprincipes zijn zo opgesteld dat iedere ondernemer, of die nu zzp’er of mkb’er is, ermee uit de voeten kan. 

1. Inventariseer kwetsbaarheden

Inzicht in de risico’s maakt het makkelijker om weerbaarheid te vergroten. Daar zijn verschillende producten voor beschikbaar, zoals Web Application Scanning, een automatische scan voor een webapplicatie of website en houdt rekening met de actuele versie van OWASP Top 10. Een Vulnerability Assessment is een geautomatiseerde scan die kwetsbaarheden in kaart brengt op interne en/of externe netwerk en infrastructuur. Vulnerability Management geeft een uitgebreider beeld: het brengt alle systemen, hardware en applicaties binnen en buiten het bedrijfsnetwerk in kaart en geeft inzicht in het complete aanvalsoppervlak van de organisatie zodat de risico’s geminimaliseerd kunnen worden.

2. Kies veilige instellingen

Standaardinstellingen kunnen namelijk makkelijk te benaderen zijn vanaf het internet. Hiervoor is Mobile Device Management, zoals Miradore, een uitkomst voor bedrijven die smartphones, tablets en laptops willen beheren vanuit één enkel platform. Miradore draagt bij aan de beveiliging van apparaten en gegevens en aan de naleving van de voorschriften in de hele organisatie. Vertrouwelijke gegevens kunnen versleuteld worden, zakelijk en persoonlijk gebruik kan gescheiden worden, veilige wachtwoorden en schermvergrendelingen kunnen worden afgedwongen en het gebruik van ongewenste toepassingen kan voorkomen worden.

3. Voer updates uit

Producenten van apparaten en software zijn doorlopend bezig om hun producten beter te beveiligen. Controleer of apparaten en software up-to-date zijn en schakel automatische updates in.

4. Beperk toegang

Beperk toegang tot systemen en data voor mensen die het niet nodig hebben, binnen en buiten je bedrijf. Volledige controle over het gebruik van apparaten is mogelijk met Miradore Mobile Device Management. Apparaatconfiguraties kunnen op afstand geïnstalleerd worden en het gebruik van applicaties kunnen beheerd worden.

5. Voorkom virussen en andere malware

Virussen en malware kan voorkomen worden door veilig gedrag van medewerkers, een antivirusprogramma, apps veilig downloaden en beperking van de installatiemogelijkheden van software. Cybercriminelen maken vaak gebruik van menselijke fouten om toegang te verkrijgen tot bedrijfsgevoelige informatie. Door middel van trainingen zoals Awareness as a Service, Awareness e-learning of Networking4all Klassikale Training kunnen medewerkers getraind worden om het bewustzijn te verhogen. Daarnaast beschermt een product als SandBlast Agent – Threat Prevention een gebruiker tegen het gebruik van phishingsites, maar ook tegen malware, detecteert het kwaadaardige communicatie en biedt het nog meer essentiële bescherming.

Bron https://www.digitaltrustcenter.nl/de-5-basisprincipes-van-veilig-digitaal-ondernemen


Deel artikel via: