Geschreven door: Securityteam

Steeds meer diensten en winkels handelen hun voornaamste zaken online af. Met als gevolg dat de gebruiker niet meer weet met wie men zaken doet. Networking4All adviseert daarom klanten om op verschillende wijzen de communicatie te beveiligen maar ook de echtheid te waarborgen.

SSL in het kort
Wanneer klanten interactie verrichten via de website van een webwinkel, communicatietool, community, blog, etc. vereist de wetgeving dat de partij achter de online dienstverlening zorgt dat de gegevens veilig verstuurd en opgeslagen worden. Het gebruiken van een SSL certificaat is dan een belangrijk onderdeel. Met behulp van een SSL certificaat wordt de verbinding tussen de computer en de server (waar de website vandaan communiceert) gecodeerd, waardoor niemand de gegevens tussentijds kan afluisteren. Denk hierbij aan dat uw creditcard gegevens veilig verstuurd kunnen worden. Meer weten over SSL? Klik dan hier.

Google ondersteunt altijd SSL en gaat dit belonen
Steeds meer grote bedrijven nemen het voortouw en hebben hun diensten achter een SSL certificaat gezet. Vanaf 7 augustus 2014 gaat de grootste zoekmachine een stapje verder. Websites en webwinkels die volledig over een HTTPS verbinding lopen (een SSL certificaat gebruiken), zullen door de zoekmachine Google worden beloond en hoger in de zoekresultaten terecht komen. Naast een technisch goed werkende website, relevante content, populariteit, zal dus ook het beveiligingsniveau van de website bepalend zijn voor hoe goed een website gevonden zal worden.

Wat kunt u het beste doen?
Google zal de wijziging in hun zoekresultaten gefaseerd doorvoeren. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom is dit een goed moment om websites en diensten nader te bekijken en uit te rusten met een SSL certificaat. De zoekgigant raadt websitebeheerders aan om de sterkste encryptie toe te passen, namelijk 2048 bits. Des te hoger, des te beter de beveiliging van de website.

Kortom, waarom SSL?
– gegevens kunnen niet afgeluisterd worden
– de gebruiker kan zien met wie ze zaken doet (EV SSL)
– verhoogd vertrouwen bij de gebruiker
– omzetgroei
– wettelijk vereist
– betere positie in de zoekmachine van Google


Deel artikel via: