Geschreven door: Marketing

In samenwerking met digitaltrustcenter.nl

Zakelijk en privégebruik lopen door elkaar als jij en je eventuele werknemers de eigen computer, tablet of smartphone ook voor werkdoeleinden gebruiken. Een bekende term voor deze manier van werken is Bring Your Own Device (BYOD).

BYOD biedt voordelen, zoals het verhogen van de productiviteit, meer tevreden werknemers en dalende hardware kosten. Maar slechts een kwart van de werkgevers heeft afspraken gemaakt over BYOD. En dat is niet zonder risico voor zowel jou als werkgever, als voor de werknemer.

Wat zijn de risico’s van BYOD?

Je hebt als werkgever weinig tot geen controle over de beveiliging van het privé-apparaat van je werknemer. Je kent de persoonlijke wachtwoorden niet en je weet bijvoorbeeld niet welke apps een werknemer gebruikt. Als je werknemer zijn tablet op vakantie verliest of zijn mobiele apparaat in de trein laat liggen, loop je daarmee het risico dat je bedrijfsinformatie zoals klantgegevens, patentaanvragen of uitbreidingsplannen kwijtraken. 

Ook wil je als werkgever niet dat een werknemer via een onveilig openbaar wifi-netwerk werkt, dat bedrijfsinformatie voor het gemak naar een privé-e-mailadres wordt gestuurd, of zomaar wordt gedeeld via diensten zoals Google Drive en Dropbox. Er zijn talloze onveilige opties die vaak voor het gemak maar even gebruikt worden. Maar als werkgever zijn dit juist de punten die kunnen zorgen voor problemen.

De oplossing

Gelukkig is er een simpele oplossing: Miradore. Dit is een oplossing voor effectief apparaatbeheer. Het zorgt voor beveiliging van apparaten en gegevens en het zorgt voor naleving van de voorschriften in de hele organisatie. Hierdoor zijn vertrouwelijke gegevens beschermd en is er controle over het gebruik van de apparaten.

Met Miradore kunt u eenvoudig alle vertrouwelijke gegevens versleutelen, zakelijk en persoonlijk gebruik scheiden, veilige wachtwoorden en schermvergrendelingen afdwingen en het gebruik van ongewenste toepassingen voorkomen.

Lees alle overige tips voor het veilig gebruik van BYOD op: https://www.digitaltrustcenter.nl/informatie-advies/bring-your-own-device-byod 


Deel artikel via: