Geschreven door: Securityteam

Nadat eerder deze week het nieuws naar buiten kwam dat Google Chromium hun plannen voor het uitfaseren van de huidige Symantec infrastructuur hadden vastgelegd, werd op 2 augustus aangekondigd dat de SSL en PKI afdelingen van Symantec zijn overgekocht door een andere SSL leverancier: Digicert.

De CEO van Symantec, Greg Clark, gaf in een persbericht aan dat deze verkoop de weg vrij maakt voor Symantec om zich volledig te richten op online security met hun Integrated Cyber Defense platform. Het bedrijf geeft aan te hebben gekozen voor Digicert vanwege hun goede reputatie in de security wereld, hun solide PKI platform, en omdat het bedrijf zich alleen richt op de SSL markt.

Digicert CEO John Merrill kondigde in hetzelfde persbericht aan dat Digicert hard zal werken aan een zo vlekkeloos mogelijk verloop van de overgang voor Symantec klanten naar het Digicert platform.

De geruchten over een mogelijke verkoop van de SSL- en PKI afdelingen van Symantec begonnen al eerder dit jaar, nadat Symantec door Google ervan beschuldigd werd onvoorzichtig te zijn omgegaan met het correct valideren en uitgeven van SSL certificaten. In de eerder aangekondigde planning zou de oude PKI infrastructuur van Symantec voor het einde van het jaar om moeten zijn gezet naar een infrastructuur van een tussenpartij, waarna Google geleidelijk de oude certificaten van Symantec als niet meer veilig zou aanmerken.

Deze verkoop zou mogelijke gevolgen kunnen hebben voor de plannen van de browsercommunity. Zo lijkt John Merrill er namens Digicert van uit te gaan dat met het overnemen van de SSL- en PKI takken van Symantec de situatie verholpen is. Het Google Chrome development team heeft echter nog geen reactie gegeven op de aangekondigde verkoop.

Hoewel er nog weinig duidelijkheid is omtrent de productenportfolio van Symantec en de exacte gevolgen voor de gebruikers, is Networking4all positief gestemd over deze overname. Sinds 1 januari is Networking4all een partnerschap aangegaan met Digicert en sinds het begin van deze samenwerking heeft Digicert zich bewezen als een betrouwbare en stabiele partner die kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.

Zodra er meer informatie bekend is over de verkoop van de SSL- en PKI afdelingen van Symantec aan Digicert zullen wij dit bericht bijwerken.


Deel artikel via: