Geschreven door: Securityteam

Wanneer u uw domeinnaam naar Networking4all verhuist zullen wij vragen om een autorisatiecode. Deze code heeft veel meer waarde dan in eerste instantie lijkt.

Eigendom
De autorisatiecode (ook wel Auth-info, EPP-code of token genoemd) is een unieke code die alleen bij de domeinnaamhouder bekend is. Deze code draagt u over aan de registrar naar wie u de domeinnaam wilt verhuizen. Op die manier geeft u te kennen dat u bevoegd bent om deze opdracht uit te laten voeren. Daarom wordt het ook wel gezien als een eigendomscertificaat.

Uw autorisatiecode kunt u achterhalen door in de Networking4all klantenportal te kiezen voor het tabblad ‘Domeinnamen’. Onderaan de pagina vind u de knop ‘Show auth-info code’.

Voorwaardes
Niet alle domeinnamen hebben een autorisatiecode nodig. Extensies die hier wel mee werken zijn bijvoorbeeld: nl, .it, .sx, .st, .us, .com, .net, .org, .info, .biz, .name, .nu, .me, .tv, .mobi en de meeste nieuwe gTLD’s.

Daarnaast kunnen er aanvullende voorwaarden worden gesteld binnen het autorisatieproces:

  • Voor .com, .net, .org, .info, .biz, .pl en vrijwel alle ICANN domeinen is er naast een autorisatiecode ook een bevestiging nodig via e-mail.
  • Om de verhuizing van .uk en .co.uk extensie mogelijk te maken heeft u een TAG nodig van uw nieuwe registrar. Deze TAG moet u vervolgens doorgeven aan de huidige registrar. De TAG van Networking4all is bijvoorbeeld ‘NETWORK4ALL-NL’.
  • De extensies .pt, .dk en .ru werken met een self-service portal. In dit geval kunt u als eigenaar van de domeinnaam zelf de autorisatiecode opvragen, DNS-gegevens wijzigen en de domeinnaamhouder aanpassen.

Zo zijn er wisselende condities waar rekening mee moet worden gehouden. Gedetailleerde informatie over de verschillende extensies kunt u vinden in onze uitgebreide domeinbibliotheek. U kunt ook contact opnemen met onze support-afdeling via order@networking4all.com of 020-7881030.

Ik help u wel verhuizen
Het kan zijn dat u overstapt naar een nieuwe website developer. De website developer zal u vragen om de domeinnaam onder te brengen bij zijn of haar registrar. Met het verhuizen van uw domeinnaam verhuist u niet automatisch ook uw website. Hierdoor is het mogelijk dat u uw website verliest. Vergeet daarom niet een lokale back-up te maken.

Wilt u uw domeinnaam inclusief een bestaande website verhuizen? Let dan goed op de nieuwe hostingpartij vergelijkbare specificaties biedt. Anders is het mogelijk dat uw website na de verhuizing niet meer functioneert als voorheen.

Het komt voor dat de website developer vraagt om de autorisatiecode om de verhuizing voor u te regelen. Om u als klant te binden of uit gemakzucht noemt de website developer zichzelf de eigenaar bij de registratie. Zodoende verliest u het eigendom van de domeinnaam. Spring dus voorzichtig om met uw autorisatiecode.

Nieuwe buren
Wilt u een domeinnaam verhuizen naar Networking4all? We heten u van harte welkom! Stel eerst u huidige registrar schriftelijk op de hoogte. Vraag vervolgens online de verhuizing van uw domeinnaam aan bij Networking4all.


Deel artikel via: