Geschreven door: Securityteam

Waar moet u rekening mee houden als u gaat kiezen voor een hostingpartner? Waarschijnlijk heeft u dezelfde wensen als wij. Uw website moet snel, maar vooral ook altijd bereikbaar zijn. De data die u verwerkt moet integer en veilig worden opgeslagen. En bij problemen of vragen wilt u zo snel en professioneel mogelijk geholpen worden.

Hoewel dit allemaal erg simpel klinkt, is het daadwerkelijk kiezen van een hostingpartner niet zo eenvoudig. Wanneer we de websites van verschillende hostingpartijen met elkaar vergelijken zien we eigenlijk maar een paar dingen steeds terugkomen: de hoeveelheid schijfruimte, dataverkeer, mailboxen en databases die u krijgt bij een bepaald pakket, en wat dat u gaat kosten. Hierbij is de presentatie van deze producten voor veel klanten een doorslaggevende factor. Hoe oogt de website, hoe worden de producten omschreven, en wat voor overige informatie wordt er geboden? Wat bepaalt voor u de keuze in een hostingpartner?

Natuurlijk zijn de kosten en specificaties van belang voor uw keuze, maar ze staan vrijwel volledig los van uw daadwerkelijke wensen wat betreft snelheid, bereikbaarheid, integriteit, veiligheid en support. Er is hosting, en er is Hosting.

Snel, bereikbaar, veilig en betrouwbaar

Laten we beginnen bij de snelheid van een website. Een aantal factoren spelen hier een rol bij: hoe is het netwerk van de provider opgebouwd, welke hardware wordt er gebruikt, en wordt de hardware in eigen beheer onderhouden? Bestaat de webserver uit een enkele server, of is het een cluster van meerdere servers? Wordt er bij het kiezen van de hardware gekeken naar performance, of alleen naar de kosten van het plaatsen van een extra server om de hoeveelheid websites op één server te verminderen? Ook de configuratie van de hardware en de finetuning van de software zijn erg belangrijk.

De bereikbaarheid van uw website is het volgende onderdeel waar veel aandacht aan besteed moet worden bij het kiezen van een hostingpartij. Veel partijen beweren wel high availability aan te bieden, maar je kunt pas echt spreken van high availability als alle componenten die nodig zijn om uw website te hosten dubbel zijn uitgevoerd. Een dergelijke dubbele uitvoering is een fikse investering voor de hostingpartij, en vergt daarnaast ook meer kennis en onderhoud. Welke hostingpartijen geven hier voldoende duidelijkheid in?

Neem bijvoorbeeld de dataopslag. Dit is één van de belangrijkste onderdelen van het netwerk. Maar als de harddiskunit kapot gaat, of er gaan binnen een paar uur meerdere schijven stuk, hoe snel is er dan gezorgd voor vervanging? Moet er een back-up teruggezet worden, is er data verloren gegaan, hoe lang is de downtime? En zijn er genoeg mensen met technische kennis aanwezig om direct te kunnen reageren op storingen, op welk moment van de dag dan ook?

Enkelvoudig of redundant?

platform-next
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Bovenstaande afbeelding geeft de verschillen weer tussen twee hostingpartijen die ‘hetzelfde’ pakket aanbieden. Provider A gebruikt een uplink in de router van een andere hostingprovider, die via een switch is verbonden met de servers waarop de hosting draait. Dit is een goedkope manier om hosting aan te bieden; er zijn maar weinig investeringen nodig voor de hostingprovider zelf en wanneer men zoveel websites op de servers laat draaien als mogelijk is, hoeven er ook minder snel nieuwe bijgekocht te worden. Provider A zou tot nu toe een uptime van 99.99% kunnen hebben, maar dat is meer geluk dan wijsheid. Hij kan geen uptimegarantie geven: de enkelvoudige setup biedt geen mogelijkheid om eventuele downtime af te vangen en te voorkomen. Ook worden er in dergelijke opstellingen vaak geen aparte mailclusters opgezet, waardoor uw mail soms vertraagd of zelfs helemaal niet afgeleverd kan worden.

Networking4all gebruikt de opstelling van Provider B. Wij vertrouwen niet op geluk maar kiezen voor volledige redundantie van de internetverbindingen tot de dataopslag. Bij de uitvoering van de webservers is gekozen voor virtualisatie. Hierdoor is ons systeem niet afhankelijk van de hardware waar het op draait en blijft uw website tijdens onderhoud, of bij een defecte server, gewoon in de lucht. We geven elke website die bij Networking4all gehost wordt voldoende hardware resources en maken rechtstreeks verbinding met het internet via diverse snelle verbindingen. Alle onderdelen zijn in eigen beheer en van begin tot eind perfect op elkaar afgestemd om optimalisatie en optimale veiligheid te garanderen. Voor aparte diensten, zoals e-mail en databases, zijn aparte clusters opgezet zodat de load op de webservers verminderd wordt. Alle onderdelen zijn geoptimaliseerd voor de taken die ze moeten verrichten. Voor onze opslag zijn ook geen concessies gedaan, maar is er gekozen voor het allerbeste zodat uw data altijd veilig en up to date is. Ons toegewijde team van professionals monitort en updatet onze systemen elke dag, en maakt dagelijks updates.

Het platform van Networking4all is een systeem waar een team van professionals fulltime mee bezig is. Het is optimaal voor elk soort gebruik, van kleine websites tot online reuzen, omdat we ten slotte allemaal dezelfde wensen hebben: snelheid, bereikbaarheid, integriteit, veiligheid, en een supportteam van professionals dat u graag ondersteunt en adviseert.

Welkom bij Networking4all!


Deel artikel via: