Geschreven door: Securityteam

GlobalSign schroeft de security omhoog met een verbetering aan de uitgifte van hun EV certificaten. Vanaf 31 oktober worden alle Globalsign EV certificaten uitgegeven vanaf een nieuwe CA. Deze nieuwe EV SSL CA zorgt ervoor dat de volledige CA-chain, inclusief de root, kan worden ondertekend met SHA-256.

Dit houdt in dat vanaf 31 oktober alle EV certificaten worden uitgegeven op de nieuwe chain en de nieuwe CA zal moeten worden geïnstalleerd op de webserver na uitgifte van het nieuwe certificaat. Bestaande certificaten die voor 31 oktober 2016 werden uitgegeven en worden verlengd of opnieuw moeten worden uitgegeven (na 1 oktober 2016) zullen ook de nieuwe CA op hun webservers moeten installeren na voltooiing van de uitgifte of verlenging.

Certificaten die voor 31 oktober zijn uitgegeven en niet opnieuw uitgegeven of verlengd worden vallen niet onder de nieuwe CA.

Op de website van GlobalSign kunt u aanvullende informatie vinden. Heeft u vragen? Neem dan even contact op met onze Salesafdeling.


Deel artikel via: