Geschreven door: Securityteam

Nadat Google Chrome in de afgelopen jaren al steeds strenger is geworden voor websites die nog steeds over onbeveiligde HTTP-verbindingen lopen, is het vanaf Chrome 68 nu echt gedaan met de pret: vanaf eind juli zullen alle HTTP-verbindingen als onveilig worden bestempeld. Vanaf die versie wordt een visuele indicatie met de tekst ‘not secure’ in de adresbalk geplaatst wanneer een bezoeker op een website komt die over HTTP verbindt.

Chrome zet hiermee nog een stap dichterbij een internet dat volledig over HTTPS loopt, en dwingen website-eigenaren met deze implementatie om een SSL certificaat te installeren op hun website. Hoewel andere browsers nog niet deze strenge maatregelen hebben genomen, is de verwachting wel dat veel van hen het voorbeeld van Chrome gaan volgen.

Waarschuwing

De aanpassing in Chrome 68 is niet de enige stap die Chrome neemt naar HTTPS als standaard: vanaf versie 69 zullen websites die wel over HTTPS lopen niet meer extra gemarkeerd worden met de groene tekst ‘secure’. In plaats daarvan past de browser die indicatie zo aan, dat hij alleen verandert wanneer een website niet veilig is.

Vanaf Chrome 70, beschikbaar vanaf september 2018, zullen HTTP-websites voortaan een visuele waarschuwing krijgen wanneer een bezoeker gegevens in wil vullen op een HTTP-website. De adresbalk zal in dat geval de waarschuwing ‘not secure’ in rode letters krijgen.

De beste manier om te voorkomen dat bezoekers deze meldingen te zien krijgen, is door het toevoegen van een SSL certificaat. Bekijk ons aanbod hier.


Deel artikel via: