Geschreven door: Marketing

Google Chrome overweegt om het slotje bij de URL-balk te verwijderen. In plaats daarvan zouden ze een omlaag wijzend pijltje willen tonen waarmee gebruikers de informatie over het SSL certificaat kunnen bekijken. 

Volgens Google is 90% van de pagina’s die worden geladen in Chrome beveiligd met een SSL certificaat. Een slotje geeft daarom misschien te veel een gevoel van veiligheid, terwijl het niet beschermt tegen andere soorten gevaren. Wel blijft Chrome waarschuwen als er geen SSL certificaat aanwezig is.

Bericht gaat verder onder de afbeelding.

Bron: 9to5google.com

“Het slotje geeft inderdaad enkel aan of een verbinding beveiligd is,” zegt Frank Leest, CEO bij Networking4all. “Belangrijker is de identiteit van de eigenaar van de website. De groene balk (EV) was gelijk een visuele indicatie voor iedere gebruiker, zo weet je zeker dat je bijvoorbeeld op de site van de Rabobank zit. Als het slotje dadelijk helemaal zal verdwijnen verwacht ik wel dat Google zal kiezen voor een nieuwe identificatiemiddel, gebruikers moeten immers de mogelijkheid hebben tot het verifiëren van de identiteit.”

Voor nu is de vervanging van het slotje nog niet te vinden in de huidige versie van Chrome 93.0. Waarschijnlijk is dat het in de toekomst daadwerkelijk overal toegepast zal worden, maar dat is nog niet gegarandeerd.


Deel artikel via: