Geschreven door: Securityteam

Vanaf medio oktober gaan browsers strenger dan ooit zijn tegenover onbeveiligde websites waar het verkeer over HTTP gaat. Google Chrome geeft aan in een blogbericht dat zij vanaf Chrome 62 gaan werken met een uitgebreider meldingssysteem, dat niet alleen waarschuwt wanneer iemand een onbeveiligde pagina bezoekt, maar een extra waarschuwing geeft wanneer er op die onbeveiligde pagina tekst wordt ingevoerd in een formulier.

De nieuwe waarschuwing geeft voortaan de melding ‘Not secure’ in de adresbalk zodra er door de gebruiker getypt wordt in een invoerveld, om onmiskenbaar aan te geven dat er geen gegevens zouden moeten worden verspreid via die pagina. In incognito-modus wordt deze melding zelfs standaard weergegeven.

bron: Google Chromium blog

Het Chromium-team geeft aan dat de ‘not secure’ waarschuwing uiteindelijk wordt uitgerold op alle HTTP-verbindingen. Ze raden website beheerders daarom ook aan niet te wachten met het installeren van een SSL certificaat.

Vorig jaar veranderde Google Chrome nog hun iconen om gebruikers duidelijker op de gevaren te wijzen. Toen werd een HTTP-verbinding nog aangepast naar een simpel ‘i’ -icoon, en werd een slechte HTTPS-verbinding met een rode gevarendriehoek aangeduid.


Deel artikel via: