Geschreven door: Marketing

Networking4all heeft naast cybersecurity-experts ook veel andere mensen in dienst met verschillende expertises. Van webdevelopers tot copywriters, achter de schermen gaat er meer om dan alleen het uitgeven van SSL certficaten en het ethisch hacken van klanten. Via deze interviews stellen wij u graag voor aan onze medewerkers, ook degenen waar u misschien minder direct contact mee heeft. Vorige keer spraken wij met schrijver Michiel Kloos. In deze editie praten wij met Maarten van der Lelie, designer bij Networking4all.


Hoi, wie ben je en wat doe je precies bij Networking4all?

Hey, ik ben Maarten van der Lelie, een front-end designer met een achtergrond in motion graphics & animation. En werk nu 1 jaar en 8 maanden bij Networking4all. Mijn werk en focus is of alles er goed uit ziet, formaat, compositie, kleur enz. Maar ook of alles gebruiksvriendelijk is.

Hoe is de beslissing voor een nieuwe website tot stand gekomen?

Vanaf het begin was ik al bezig om te kijken hoe en wat we kunnen doen om de site moderner te maken. Veel kwam neer op dat de homepage oud en saai aanvoelde, er weinig variatie was in kleur en dat alle vormen aanvoelde als elke basic IT website. Veel wit, zachte ronden hoeken en wat wolken hier en daar.
Maar het was ook tijd voor een nieuw CMS, want elke pagina werd met .html en .css opgezet. Gelukkig gaat dat nu een stuk sneller met storyblok. 

Waarom is voor het huidige design gekozen?

Na heel wat schetsen in verschillende stijlen zoals, Basic, Modern, Crypto, Business, E-commerce,  kwam de compositie E-commerce er het beste uit. Omdat we zoveel informatie hebben voor elk product is het handig als je daarvoor de ruimte en rust inplant.  Cyber security klinkt heel gaaf maar het is wel een serieus onderwerp.

Ook was het tijd om het kleurenpalet uit te breiden. Networking4all doet SSL maar ook Security, en op het moment konden we alleen ongeveer zwart, wit en groenblauw gebruiken. Hieronder kun je zien dat er maar een paar kleuren bij zijn gekomen.

Wat voor updates of features kunnen we verder verwachten?

Op het moment ben ik met twee nieuwe features bezig voor de website.
De eerste is een optie om de site te kunnen navigeren via een visuele netwerkkaart.
Niet iedereen begrijpt de cyber security termen, dus als ik het interactief met een kaart kan maken, kun je sneller informatie vinden die voor jou belangrijk is.
Bijvoorbeeld, je wilt weten of je endpoints en gebruikers veilig omgaan met je systeem.
Je kan dan op het icoon ‘gebruikers’ klikken en direct alle producten/services zien die hierbij passen. En verder een zoekbalk die met onze producten, maar ook de blogs en faq pagina’s werkt, zodat je vanaf de homepage gelijk de info krijgt die je nodig hebt.

Ben je zelf ook een cyber security expert?

Niet echt nee. Ik ken wel veel elementen binnen het vak maar ik ben zeker geen expert. In mijn vrije tijd hou ik wel van die verhalen van Red teaming en hackers op devcon.
Maar ik ben wel een jack of all trades,  “A jack of all trades is a master of none, but oftentimes better than a master of one.” Gelukkig hebben we een sterk team van experts die alles weten en kunnen met cyber security.

Wat zijn je dagelijkse bezigheden als er geen nieuwe website wordt gemaakt?

Veel van mijn werkzaamheden betreffen rondom de website onderhouden, maar er is genoeg te doen naast de website. Presentaties en folder opmaak en het recorden en uploaden van de webinars. Voor de rest zou ben ik altijd vooruit aan het kijken, wat zijn de volgende stappen, en hoe blijven we up to date.

Wat vind je het leukst om te doen binnen je werkzaamheden?

Het ideeën opdoen en uitschetsen. Mijn hoofd is altijd bezig met, hoe kan dit anders. Waarom doen we dit zo, kan het niet mooier, rustiger, sneller, kleuriger enz. En als er dan een nieuw plan tot stand komt en je krijgt een go op de schets, dat is het leukste/beste wat je kan hebben als designer. Samen met zoals de nieuwe site nu staat om dan terug te kijken naar wat de schets was en dat het eindelijk staat en werkt. 

En buiten je werk?

Ik heb een hoop hobbies die elke maand switchen. Van tijd tot tijd werk ik aan een pixel game, gewoon wat opgebouwde creativiteit dat gebruikt moet worden. Eerst deed ik gewoon wat ik in het moment voelde, maar nu heb ik een lange lijst aan to do’s staan en als ik mij creatief voel pak ik gewoon 1 van die taken op, zodat over tijd het allemaal optelt naar een groot project zonder mij erin te forceren om het te doen.
Verder hou ik van verhalen, films, series, anime, Dungeons and Dragons, board games, de lijst gaat maar door. Een van mijn favoriete series is Critical Role. Je kijkt dan mee hoe een stel professionele stemacteurs Dungeons and Dragons spelen. Campaign 1 is maar 373 uur. Maar zo leer je wel de karakters echt goed kennen. 


Deel artikel via: