Geschreven door: Marketing

Networking4all heeft naast cybersecurity-experts ook veel andere mensen in dienst met verschillende expertises. Van webdevelopers tot copywriters, achter de schermen gaat er meer om dan alleen het uitgeven van SSL certficaten en het ethisch hacken van klanten. Via deze interviews stellen wij u graag voor aan onze medewerkers, ook degenen waar u misschien minder direct contact mee heeft. Vorige keer spraken wij met ethical hacker Bert Alting. In deze editie praten wij met Michiel Kloos, copywriter en techredacteur bij Networking4all.

Michiel Kloos

Hoi Michiel. Hoe lang ben al je in dienst bij Networking4all?

Hoi! Ik ben nu precies één jaar en zes dagen in dienst. De tijd is echt supersnel gegaan het laatste jaar. Soms voel ik me nog steeds een beetje de nieuweling, maar dan besef ik dat het alweer een jaar geleden is, het is bijna niet bij te houden!

Wat doet een techredacteur bij Networking4all precies?

Als techredacteur doe ik alles wat met tekst te maken heeft. Van productpagina’s tot blogposts en LinkedIn updates tot de nieuwsbrief. Maar dan ook weer niet alle posts komen van mij. Ook doe ik de vertalingen voor de Engelse website en doe ik checks op wat anderen hebben geschreven zodat ik ze op de vingers kan tikken als er iets niet klopt. Taal en schrijven is mijn ding, wat soms ook een vloek kan zijn, want grammaticale fouten vallen extra erg op in normale gesprekken en ik wil niet altijd de irritante verbeteraar zijn, haha.

Heb je een favoriet deel aan je werkzaamheden?

De originele blogposts waar ik een verhaal kan vertellen zijn top! Zo heb ik een aantal maanden geleden een blogpost geschreven over twee YouTubers die telefoonscammers terugpakken door die figuren terug te hacken. De geschrokken reacties van die scammers waren hilarisch. Dit soort blogposts zijn superleuk om te doen, want ik kan er het meest mijn creativiteit in kwijt.

Kan je zelf ook hacken?

Nee, ik ben geen hacker en ook geen expert. Ik heb over van alles en nog wat moeten leren toen ik begon bij Networking4all, maar ik blijf alleen een schrijver. Zodra ik iets schrijf wordt het ook nog eens gecheckt door mijn collega’s of het allemaal wel klopt. Maar wel vind ik het superinteressant! Vooral de red teaming en mystery guest opdrachten waarbij bedrijven fysiek worden geïnfiltreerd klinken heel erg cool en ik zou bijna zeggen dat ik wilde dat ik dat ook kon. Als het je werk is om jezelf bij een bedrijf naar binnen te manipuleren en bij waardevolle data te komen, dat is toch het tofste dat er is? Klinkt bijna als een film! Helaas ben ik geen expert en volgens mij zou ik daar veel te nerveus voor zijn, haha!

Hoe ben je in de wereld van cybersecurity terecht gekomen?

Ik ben puur door toeval in de cybersecurity terecht gekomen. Grappig genoeg heb ik het in het verleden overwogen, maar nooit de stap gemaakt. Toen ik vorig jaar op zoek was naar iets nieuws kwam dit toevallig op mijn pad terecht. Het voelde meteen als de kans die ik toen niet had genomen, dus ik heb hem met beide handen aangenomen.

Wat is je opgevallen in je eerste jaar?

Het is helemaal niet zo in de film! Er is geen groene Matrix tekst en mijn collega’s zitten niet met capuchons en maskers op te werken. Vreemd. 

Maar zonder gekheid, het valt me op hoeveel bedrijven slachtoffer worden, vooral van ransomware. En wat blijkt, meestal gaat er phishing aan vooraf. Ik weet niet zeker of er de laatste tijd meer nieuwsberichten zijn van dit soort ongevallen of dat het me gewoon meer opvalt, maar ik schrik er wel van. Ik ben er zelf ook een stuk veiliger door gaan werken!


Deel artikel via: