Geschreven door: Marketing

Nu iedereen zich opmaakt voor de feestdagen en vooruit kijkt naar het nieuwe jaar, verschijnen de lijstjes met een terugblik op het jaar dat we binnenkort afsluiten. Bij Networking4all houden we ook van lijstjes en daarom presenteren wij: de Top 19 van 2019. Wat gebeurde er zoal het afgelopen jaar?

1. Compleet nieuwe portal

21 januari 2019 was een belangrijke datum voor ons. We gingen over naar een hele nieuwe portal. Backend, frontend, servers, alles is door onze collega’s opnieuw opgebouwd. Een flinke klus waarvoor we iedereen nog steeds dankbaar zijn. We blijven verbeteren en hebben voor 2020 nog meer mooie opties op de planning staan.

2. Platinum Elite Partner Digicert

In november kregen we van Digicert een groot blijk van vertrouwen; we werden uitgeroepen tot Platinum Elite Partner. We zijn trots op deze titel omdat hieruit spreekt dat onze samenwerking voor beide partijen naar tevredenheid verloopt. Ook zijn wij voor Nederland, België en Frankrijk het lokale aanspreekpunt.

3. Eerste event voor de zorg

Op donderdag 21 november was HNK Den Haag dé plek waar je meer kon leren over online veiligheid, de bescherming van (patiënt)gegevens én over de toekomst van IT in de zorg. Sprekers Theo Hooghiemstra, Maria Genova en Frank Leest gaven boeiende lezingen en tijdens de borrel achteraf namen zij uitgebreid de tijd om verder in gesprek te gaan met de bezoekers.

4. Uitbreiding team

Ons team van security specialisten groeit gestaag. Deze collega’s voorzien onze klanten van helder advies over online veiligheid. Maar Networking4all groeit hard en we hebben op meerdere afdelingen nieuwe collega’s nodig. Bekijk de vacatures en wie weet word jij in 2020 één van de nieuwe Networkers.

5. Browserslotje van groen naar grijs

Het is misschien niet opgevallen, maar het slotje in de browserbalk is niet langer groen (alleen nog bij Safari). Dat betekent niet dat websites niet langer veilig zijn, het betekent alleen dat de informatie over het certificaat op een andere manier zichtbaar is. Ga maar eens met de muis naar het slotje, dan staat daar ‘sitegegevens bekijken’. Net zo veilig!

6. Samenwerking met Privacy Zeker

Networking4all werkt graag samen met partijen die verstand van zaken hebben. Eén van onze nieuwe partners is Privacy Zeker, een bedrijf dat MKB’ers helpt te voldoen aan de privacy wetgeving. Door de handen ineen te slaan helpen wij ondernemers nu op meerdere vlakken van online veiligheid.

7. Kantoor Bergen op Zoom geopend

U kunt ons al tijden bezoeken op het vaste adres in Utrecht. Maar wist u dat we ook in Bergen op Zoom een kantoor hebben? Onze security specialisten zijn daar aan het werk. U bent ook daar van harte welkom.

8. ISO Certificering

In januari 2019 begonnen we met de ISO certificering. We zijn ontzettend trots dat we in oktober officieel te horen kregen dat we zowel ISO27001 als ISO9001 gecertificeerd zijn!
ISO27001 is de norm die beschrijft hoe onze organisatie informatiebeveiliging in onze processen verankert. We schreven hier eerder al een blog over.
ISO9001 is wereldwijd de meest ingezette norm voor kwaliteitsbeheersing.
Het management team heeft veel tijd en aandacht besteed aan dit project en met succes.

9. Oprichting eigen Security Operations Center

Dit jaar hebben we ons eigen Security Operations Center ingericht op onze locatie in Bergen op Zoom.  Onze managed security diensten zijn afgelopen jaar hard gegroeid en steeds meer bedrijven besteden hun security aan ons uit. Via het Security Operations Center houden wij actief alles in de gaten en zijn we scherp op incidenten.
Het doel van ons SOC is het verzamelen van informatie met betrekking tot security incidenten in de gemonitorde omgeving van de klant. De verzamelde informatie analyseren we op bedreigingen, verdacht gedrag en de risico’s hiervan. Afhankelijk van de uitkomst zorgen wij voor alarmering, rapportage en waar nodig maatregelen.

10. Hoge boetes voor datalekken

Dit jaar werd duidelijk dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) klaar is met waarschuwen. Wie onzorgvuldig omspringt met gegevens, krijgt een dure tik op de vingers. Zo mocht een Haags ziekenhuis een boete betalen van maar liefst €460.000 nadat het personeel massaal het dossier van een reality-ster had bekeken.

11. Tien jaar Twitter

Eén van de jubilea: sinds 2009 zijn we actief op Twitter! We hebben nu 950 volgers op @Networking4all

12. PKI Overheid; certificaten voor de publieke sector

PKIoverheid Certificaten zijn ontworpen voor betrouwbare elektronische communicatie binnen en met de Nederlandse overheid. Het zijn SSL certificaten voor diensten in de publieke sector, zoals banken, overheidsinstellingen en verzekeringsmaatschappijen. Ze worden uitgegeven op de Staat der Nederlanden Root CA. Denk hierbij aan veilig communiceren met de belastingdienst, AID, Douane, Voedsel en Waren Autoriteit, LNV, HBAG, UWV, en Kamer van Koophandel via Digipoort. Networking4all geeft deze certificaten uit namens Quovadis en Digicert.

13. Start levering van European Qualified Certificates

Deze certificaten voldoen aan de EU-verordening eIDAS. eIDAS (Electronic Identification, Authentication and Trust Services) is een EU-verordening betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de Europese interne markt. Ook deze certificaten geven we uit namens Quovadis en Digicert. Met deze certificaten kunt u documenten digitaal ondertekenen waarbij de digitale handtekening grensoverschrijdend rechtsgeldig is binnen de Europese Unie.  Lees er meer over op onze site.

14. Security Health Check slaat aan

Onze nieuwe dienst, de Security Health Check, wordt goed ontvangen. Deze nulmeting brengt in kaart hoe het gesteld is met uw online beveiliging. Met het rapport kunt u maatregelen nemen om zaken te verbeteren of aan te passen. Meer informatie

15. Bewustzijn groeit dankzij onze Awareness Training

In 2019 gaven we nog meer Awareness trainingen dan in 2018. Dat betekent dat het aantal mensen dat zich meer bewust is van (data)lekken, enorm is toegenomen. Daar zijn wij blij om, en in 2020 gaan we gewoon door met deze trainingen!

16. Phishing blijft een probleem

Phishing via sms of mail is hard groeiende. Ook omdat deze acties nu “as a service” worden aangeboden. Steeds meer mensen kiezen door deze lage drempel het criminele pad. Wij blijven onze volgers informeren over de nieuwste werkwijze om zo cybercriminelen een halt toe te roepen.

17. Eerste uitgave van Basic Security Guide

In het najaar van 2019 verscheen onze Basic Security Guide, een handig naslagwerk met daarin een overzicht van al onze diensten. Ook een gids ontvangen? Vraag hem aan via info@networking4all.com

18. Networking4all Privacy Box

Sinds november levert Networking4all de privacy box. Een mooi geschenk waarmee de ontvanger niet alleen de laptop beveiligt maar ook zijn bankpasjes. We kunnen het standaard leveren met ons logo erop, maar u kunt de box ook (laten) personaliseren met uw eigen logo. Meer weten? Mail ons; info@networking4all.com

19. Vooruitblik naar 2020: 20 jaar NW4A

We sluiten het lijstje af met een vooruitblik. Want in 2020 bestaan we 20 jaar! En dat gaan we vieren, samen met onze klanten. Houd ons dus in de gaten voor onze feestacties. 

Tot slot

We hebben dit jaar met veel plezier gewerkt aan een veiliger internet voor iedereen. Dat blijven we in 2020 natuurlijk ook doen. Heel graag tot in het nieuwe jaar, Team Networking4all wenst u fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toe.
Deel artikel via: