Geschreven door: Securityteam

Networking4all was vorige week aanwezig bij het SafeShops Café in Antwerpen om onze bijdrage te leveren aan een kennismiddag over online security. Bij deze middag waren kennispartners, leden van SafeShops, maar ook andere geïnteresseerden aanwezig.

Vertrouwen
Het Belgische SafeShops kan gezien worden als de Belgische tegenhanger van het Nederlandse Thuiswinkel.org. Het heeft als voornaamste doelstelling het vertrouwen van de Belgische consument in online shoppen en e-commerce te verhogen. Hiervoor geeft SafeShops een kwaliteitslabel uit en organiseert het kennisevenementen.

Het eerste SafeShops Café evenement van dit jaar vond dit keer niet plaats in een brouwerij of pittorest café, maar in het Veilinghuis Campo in Antwerpen-Zuid. Hier kwamen (digitale) retailers en specialisten bijeen om de laatste ontwikkelingen te delen op het gebied van online security.

Het evenement werd geopend door Greet Decocker, Managing Director van SafeShops. Hierin werd het Safety Label van SafeShops toegelicht. Daarna volgde Jan Guldentops, CEO van het Belgische IT-bedrijf BA, met een toelichting over het SafeShops Safety handboek. Hierna was het de beurt aan de kennispartners om hun presentaties te geven.

Ook Networking4all gaf een presentatie. Tijdens deze presentatie werd ingegaan op de bewustwording, kennis en de toepassing van webshop beveiliging. Ook werden er vele vragen beantwoord over SSL en online security.

Na alle presentaties werden de nieuwste SafeShops labelcertificaten uitgereikt, waarna er met alle aanwezigen getoast werd op een succesvol en veilig 2017.


Deel artikel via: