Geschreven door: Securityteam

8 jaar geleden introduceerde Networking4all de Site Seal: een digitaal keurmerk waarmee aangegeven werd dat een website beveiligd was met SSL. Door op de Site Seal te klikken kon vervolgens ook een veiligheidscontrole uitgevoerd worden om de kwaliteit en eigenschappen van het certificaat te controleren.

Toen wij de Site Seal introduceerden, was zichtbaarheid voor SSL certificaten nog een onontgonnen gebied. Tegenwoordig is de bekendheid van het groene slotje en de groene adresbalk vele malen groter en hechten ook de meeste browsers veel belang aan de zichtbaarheid van veilige verbindingen en het gebruik van SSL. Networking4all vindt dat het aangeven van een veilige verbinding met de reeds aanwezige merktekens in de browser van de gebruiker vele malen belangrijker is dan de Site Seal. Daarom hebben wij al eerder besloten om ons in te zetten op het verbreden van de bekendheid van veilige verbindingen en hoe die te herkennen zijn, en onze inzet hiervoor te synchroniseren met die van de browsers. Hierdoor is de Site Seal naar de achtergrond gedrongen, en hebben wij nu besloten om de Site Seal helemaal offline te halen.

De Site Seal gaat vanaf 1 juli offline. Mocht u de Site Seal nog gebruiken op uw domein, zult u deze moeten verwijderen indien u geen foutmelding op uw pagina wilt krijgen. Hiervoor verwijdert u het volgende blokje code uit uw broncode:

<!– Start of Site Seal Networking4all –>
<script type=”text/javascript”>
<!–
width = 200;
–>
</script>
<script type=”text/javascript” src=”//seal.networking4all.com/siteseal.js”></script>
<!– End of Site Seal Networking4all –>

Networking4all werkt al jaren mee aan een veiliger internet voor iedereen, en zal dat ook nog jaren blijven doen.


Deel artikel via: