Geschreven door: Marketing

Inleiding in deze update:
Meerjarig SSL
Hack me if you can Webinar
Managed Security Monitoring


Wat is Meerjarig SSL?
Vanaf 1 september 2020 is de maximale looptijd van een certificaat 397 dagen; dit betekent dat er geen certificaten meer zullen worden uitgegeven met een looptijd van 2 jaar. Door de inkorting van de maximale looptijd verandert ook de tijdspanne waarbinnen u uw certificaat kunt vernieuwen naar 30 dagen voordat deze verloopt. Omdat er vanuit de markt juist vraag is naar minder beheer/administratieve lasten met betrekking tot SSL, introduceren wij daarom Meerjarig SSL. U kunt hiermee in een keer SSL afnemen voor tot en met 6 jaar, waarbij eenmaal per jaar enkel een technische handeling (‘refresh’) dient te worden uitgevoerd.

Certificaat jaarlijks refreshen
Refreshen is zeer eenvoudig, het is feitelijk een reissue waarbij het nieuwe certificaat zowel een nieuwe start- als einddatum heeft. Voor een refresh hoeft u ons enkel te voorzien van een CSR en de domein validatie te doorlopen. Refreshen is mogelijk vanaf 30 dagen voor de verloopdatum van het certificaat.

Voorbeeld: U neemt Meerjarig SSL af met een looptijd van 3 jaar op 1 oktober 2020. U wordt slechts eenmaal gefactureerd en hoeft maar eenmalig de configuratie te doorlopen. Vanaf 1 september 2021 kunt u een refresh aanvragen door ons te voorzien van een nieuwe CSR. Zodra de domein validatie voltooid is ontvangt u een nieuw certificaat dat geldig is tot 1 oktober 2022.

Hoe werkt Meerjarig SSL?
Meerjarig SSL is beschikbaar voor 2, 3, 4, 5 of 6 jaar. Als u vanaf 1 september een certificaat bestelt of vernieuwd met een looptijd van 2 jaar of meer, dan maakt u direct gebruik van Meerjarig SSL. Dit betekent dat u voor de geselecteerde periode SSL afneemt, waarbij een keer per jaar een refresh van het certificaat moet worden uitgevoerd. Zie “Certificaat jaarlijkse refreshen”

Prijzen Meerjarig SSL
De 1 en 2-jarige prijzen blijven gelijk, waarbij 2 jaar vanaf 27 augustus 2020 een Meerjarig SSL wordt. De prijzen voor 2-, 3-, 4-, 5- en 6-jarige Meerjarig zijn vanaf 1 september beschikbaar in uw dashboard. Uiteraard heeft u bij een langere looptijd een lagere prijs per jaar.

Nieuw certificaat aanvragen
U kunt vanaf 1 september 2020 1 t/m 6-jarige certificaten aanvragen zowel via de API als via uw klantportaal. Het bestelproces blijft gelijk zoals u gewend bent. Ook de annuleringstermijn van 30 dagen blijft gelijk. Let op: bij Meerjarig SSL certificaten geldt het alleen bij de eerste 30 dagen na uitgifte bij de start van het abonnement. Het geldt niet na de refresh.


Hack me if you can

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het aantal cyberincidenten het afgelopen jaar weer flink is toegenomen. IBM meldt nieuwe ransomware stijgingen van 67% per kwartaal; een jaarlijkse groei van 2000% in aanvallen op Operationele Technologie; en 8.5 miljard data gegevens succesvol gehackt in 2019. Daarnaast merken wij ook van onze klanten dat cybercriminaliteit nog een moeilijk te omvatten onderwerp is.

Op donderdag 17 september hebben we een hacking webinar gehouden, uitgevoerd door onze security specialisten. Daarmee kreeg u een kijkje in de keuken van een cybercrimineel, maar leerde u ook waarom security oplossingen noodzakelijk zijn.

Tijdens de webinar Hack me if you can hebben wij het belang van het patchen van systemen uitgelegd, maar nog belangrijk hoe een EDR oplossing een bijdrage kan leveren aan het forensisch onderzoek t.b.v. de AVG, Politie en/of verzekeringsmaatschappij. U kunt de webinar hier terugkijken.


Managed Security Monitoring

Op basis van eigen onderzoek en bevindingen uit verschillende onderzoeken van IBM, Gartner en NCSC zijn wij tot een conclusie gekomen dat veel MKB’ers technische beveiligingsmaatregelen hebben genomen. Bij deze maatregelen kan er gedacht worden aan een firewall en een anti-virus software. Deze verschillende maatregelen genereren meldingen, echter is er bij MKB’ers een gebrek aan tijd en/of specialisme om deze meldingen te monitoren en er adequaat op te reageren. Om een beveiligingsincident in de toekomst te voorkomen of heden te onderdrukken, is het van belang dat deze meldingen worden gemonitord, vooral omdat deze meldingen vaak beveiligingsincidenten tijdig aangeven. Wij verzorgen en ontzorgen u op het gebied van implementatie, monitoring, analyse, en bieden overzichtelijke rapportages en advies daar waar nodig! Dat is onze Security monitorings- dienst.Deel artikel via: