Geschreven door: Securityteam

De gemiddelde Nederlandse ondernemer is tegenwoordig geen vreemde van het internet. We doen zaken via e-mail, houden conference calls via videochat of onderhouden klantcontact via webchat-services, we bewaren onze data in de cloud en zorgen ervoor dat we allemaal waar dan ook een computer aan kunnen zetten en aan de slag kunnen gaan. We maken ook veelvuldig gebruik van beveiligingsprotocollen zoals SSL certificaten en worden vaak geroemd om onze awareness wat betreft online security gevaren. Kortom, Nederland voelt zich op het internet als een vis in het water.

Maar in hoeverre bent u er echt van overtuigd dat uw netwerk waterdicht is? Bent u er zeker van dat uw website geen achterdeurtjes heeft, of dat mensen zich niet zomaar een weg naar binnen kunnen hacken en er met uw data of klantgegevens vandoor kunnen gaan?

Networking4all presenteert de Security Assessment. Onze security consultants bieden u de mogelijkheid om uw security goed onder de loep te laten nemen. Tijdens een uitgebreide test wordt de beveiliging van uw systemen en uw infrastructuur onder de loep genomen en volledig doorgelicht. Zo kijken ze naar mogelijke configuratiefouten, de beveiliging van uw infrastructuur, en naar de security omtrent externe factoren zoals uw gebruikers, of uw personeel.

Wilt u zeker weten dat de veiligheidsproblemen die gevonden worden ook echt te misbruiken zijn? Dan kiest u voor de Pentest. Hierbij breken onze security consultants daadwerkelijk in uw systemen in, en proberen zij zo ver mogelijk te komen om te kijken waar de zwakke punten van uw netwerk liggen.

Voordat onze security consultants zich bezig gaan houden met uw netwerk en systemen, zullen zij met u in gesprek gaan om te bepalen hoe vergaand deze tests zullen zijn. Zij zullen samen met u een op maat gemaakt plan opstellen, waarin de scope van het onderzoek bepaald wordt. Wilt u bijvoorbeeld alleen bepaalde onderdelen van een netwerk laten controleren? Dan houden zij daar rekening mee.

Nadat het onderzoek is voltooid, ontvangt u een rapport met de gevonden kwetsbaarheden, de security problemen, en hoe u deze op kunt lossen. Onze security consultants zullen u hierbij voorzien van voldoende informatie zodat u er zeker van kunt zijn dat de gevonden kwetsbaarheden echt niet meer misbruikt kunnen worden. Alle bevindingen zullen beveiligd worden verhandeld, en altijd versleuteld worden opgeslagen.

Wilt u meer weten over de Security Assessment? Download onze whitepaper over de Security Assessments, of neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.


Deel artikel via: