Geschreven door: Securityteam

In samenwerking met Qualys presenteert Networking4all vol trots haar nieuwe Quickscan. Onze scan controleert razendsnel de installatie en instellingen van een SSL certificaat op de ingevoerde hostnaam, en toont deze details in een compact overzicht. Daarnaast wordt uw hostnaam ook gecontroleerd door de Qualys SSLlabs scanner. Deze controleert zeer uitgebreid de instellingen van uw SSL certificaat, maar ook die van uw serversoftware en of deze correct omgaat met de laatste security protocollen en vulnerabilities.

Quickscan
U kunt uw ingevoerde hostnaam scannen met slechts één klik. Binnen enkele ogenblikken geeft de scan u al uw eerste resultaten: is uw certificaat goed geïnstalleerd? Zijn er configuratieproblemen die de kop opsteken, of verloopt uw certificaat bijna? Dan geeft de scan een waarschuwing. Daarnaast controleert de scanner op uw serververbinding en geeft de scan alle DNS namen weer die zijn opgenomen in een eventueel SAN certificaat. In de rechterkolom van de Quickscan kunt u eenvoudig de gevonden resultaten delen met anderen.

De scan controleert daarnaast ook de volledige certificaat chain op problemen. Is uw certificaat goed geïnstalleerd en wordt er gebruik gemaakt van een correcte chain? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Bij een foute instelling of incomplete chain, zoals in onderstaand voorbeeld, krijgt u een waarschuwing waarmee meteen duidelijk wordt waar het probleem door is ontstaan.

Qualys SSLlabs
De Networking4all Quickscan werkt daarnaast samen met de Qualys SSLlabs scanner. Terwijl u de resultaten van de Quickscan bekijkt, werkt de SSLlabs scanner nog even door: deze scan controleert uitgebreid op de instellingen van uw SSL certificaat, maar loopt daarnaast ook de configuratie van uw serversoftware door. Als de scan is uitgevoerd, krijgt u uw resultaat in de rechterkolom te zien. Daar kunt u ook doorklikken naar de uitgebreide resultaten van de SSLlabs scan.

De Qualys SSLlabs scan controleert de installatie van uw SSL certificaat onder andere op de gebruikte protocollen, maar ook de cipher suites en de handshakes van uw server. Wanneer een certificaat niet goed is geïnstalleerd of een server niet goed geconfigureerd is, toont de SSLlabs scan een duidelijke waarschuwing en, in de meeste gevallen, de optie om door te klikken voor meer informatie.

Kortom: de nieuwe Networking4all Quickscan is een handige tool om de security van uw website, server, of applicatie tot een hoger niveau te tillen. Wilt u meer weten over de Quickscan, of heeft u nog andere vragen? Neem even contact met ons op.


Deel artikel via: