Geschreven door: Securityteam

Het Nederlandse bedrijfsleven wordt zich steeds meer bewust van het belang van goede cybersecurity. En dat is wel nodig ook: het bedrijfsleven is helaas vaak genoeg doelwit voor hacks en cybercrime. Maar voor de gemiddelde MKB’er is de stap om zich in te gaan zetten voor hun online veiligheid vaak een hele grote, want waar zouden ze moeten beginnen? En is het niet gewoon al te laat? Voor deze bedrijven introduceert Networking4all nu de Security Health Check.

De Security Health Check is ideaal voor bedrijven tussen de 10 en 100 medewerkers die geen toegewijde security officer in dienst hebben. De Check dient als een nulmeting, of APK-keuring, voor de ICT beveiliging van bedrijven. Tijdens de Health Check kijken we namelijk naar een grote verscheidenheid aan elementen die bijdragen aan de veiligheid. We gaan ook na in hoeverre het bedrijf hiervoor een beveiligingsbeleid of procedure gebruikt. Aan de hand daarvan stellen we een rapport op dat aangeeft welke onderdelen verbetering nodig hebben, met bijbehorend advies.

Het Health Check Traject

Bedrijven die Networking4all inhuren om de gezondheid van hun security onder de loep te nemen, krijgen bezoek van een van onze security experts. Tijdens het bezoek kijken we naar onderdelen als de beveiliging van dataverkeer en opslag, back-up en update procedures. Ook onderzoeken we hoe uw bedrijf omgaat met wachtwoordbeheer. Maar ook onderdelen als uw interne netwerk en WIFI, of de beveiliging van uw kantoorruimte of serverruimte, zijn belangrijk om mee te nemen in uw securitybeleid.

Na afloop van de Health Check stelt de security expert een rapport op dat samen met u wordt doorgenomen. In dit rapport staat hoe uw bedrijf er op dit moment voor staat, en welke maatregelen u zult moeten treffen om uw ICT beveiliging op te vijzelen. De Security Health Check biedt dus een uitstekend startpunt voor uw cybersecurity.

Wilt u meer weten over onze Security Health Check? Kijk dan op onze website of neem contact op met onze security consultants.


Deel artikel via: