Geschreven door: Securityteam

Een datalek: het is de ergste nachtmerrie van een bedrijf dat omgaat met gevoelige informatie. Regelmatig komen er nieuwsberichten naar buiten dat grote bedrijven, zoals verzekeringsmaatschappijen of ziekenhuizen, hun zaken niet voldoende op orde bleken te hebben. Vaak gaat het om kantoornetwerken die niet, of niet voldoende, dichtgetimmerd zijn.

Persoonsgegevens stelen is nog altijd een lucratieve business. Daarom moeten dergelijke bedrijven er voor zorgen dat hun netwerken van buitenaf niet te kraken zijn. Met de razendsnelle ontwikkeling van de online markt is het echter lastig om met een groot netwerk altijd een stapje voor te blijven lopen in de beveiliging. Qualys biedt meerdere producten die samen een ijzersterke bescherming vormen voor uw netwerk.

Netwerkbeveiliging
Er zijn meerdere modules die toegevoegd kunnen worden aan de Qualys Cloud Suite die er op toegespitst zijn om kwetsbaarheden bloot te leggen in een netwerk, en u een houvast geven om die problemen op te lossen voor ze misbruikt worden.

De module Continuous Monitoring houdt een oogje in het zeil en waarschuwt u op het moment dat er zich een incident voordoet in uw netwerk, zoals een onbekend en misschien wel gevaarlijk apparaat dat zich aanmeldt op uw netwerk. Zo wordt u nooit verrast door een aanval die gedurende de nacht gebeurde en al uren heeft kunnen voortduren.

De module Vulnerability Management is gemaakt om uw systeem compleet te controleren tegen de meest actuele bedreigingen in online security. Het stelt een actielijst op, gesorteerd op mate van impact, die u kunt gebruiken om kwetsbaarheden op te lossen en gaten in uw security te dichten. Door Cloud Agents in te zetten kunt u zelfs nog een stap verder gaan in uw beveiliging. Cloud Agents kunnen gemakkelijk op al uw servers of computers worden ingezet om u een nog completer overzicht te geven. Dit overzicht wordt ook getoond in uw Asset Inventory.

De module ThreatPROTECT werkt samen met de andere modules. Het zet de data die is verzameld door de scanners en agents om in een uitgebreid en duidelijk overzicht van de meest recente kwetsbaarheden. Ook geeft het aan of deze in uw systeem zijn gevonden en welke prioriteit ze hebben om opgelost te worden. ThreatPROTECT geeft ook de mogelijkheid om scan- en patchrapportages aan te maken.

Combineren
De combinatie van deze modules geeft u een goed overzicht van de veiligheidsstatus van uw systemen en netwerken. De verzekeringsmaatschappij die we als voorbeeld nemen heeft een groot aantal medewerkers, die allemaal op computers werken die verbonden zijn met het internet via hun eigen netwerk. Hoewel een dergelijk netwerk altijd dichtgetimmerd moet zijn, betekent het grote aantal computers binnen het netwerk dat een scanning tool als Continuous Monitoring al deze ingangen in de gaten kan houden en alarm kan slaan wanneer een probleem de kop opsteekt. De modules Vulnerability Management en ThreatPROTECT kunnen vervolgens samen worden ingezet om regelmatig te controleren op kwetsbaarheden, ook als deze nog niet zijn misbruikt. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen.

Wilt u meer weten over de producten van Qualys en hoe u deze in kunt zetten om uw netwerk te beschermen? Kijk voor meer informatie op onze website, of neem contact op met onze Sales-afdeling via sales@networking4all.com.


Deel artikel via: