Geschreven door: Securityteam

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om niet op de één of andere manier te werken met een cloud-based service. Als consumenten zijn we er allemaal bekend mee via services als Google Drive of OneDrive van Microsoft als services die mee worden geleverd met een e-mail dienst, of door middel van de opslag van je data in de iCloud van Apple. Maar zakelijk wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van cloud services.

En dat is niet verwonderlijk. Het is makkelijk, het is toegankelijk, het elimineert de noodzaak van het hebben van eigen servers, en het staat toe dat je waar je maar wilt kunt neerstrijken om te werken.

Maar het brengt ook een vorm van verantwoordelijkheid met zich mee waar bedrijven vaak niet direct aan zullen denken bij het aanleggen van een virtueel netwerk in de cloud. Omdat cloud platforms werken met een zogenaamd ‘shared security responsibility’ model, is het zeer belangrijk dat uw netwerk vanaf uw kant van de cloud waterdicht is.

Microsoft, Google en Amazon
Drie van de bekendste, en meest gebruikte, cloud oplossingen voor bedrijven zijn Microsoft Azure, Google Cloud Platform, en Amazon Web Services. Deze oplossingen draaien op een wereldwijd netwerk van servers waardoor uw bedrijfs-cloud van waar ook ter wereld bereikbaar is. Qualys heeft voor elk van deze drie cloud services een toegespitste toepassing gemaakt, waardoor u op deze virtual machines gewoon gebruik kunt maken van alle Qualys Cloud Platform modules alsof het uw eigen in-house netwerk is. Deze Virtual Scanner Appliance is op de drie platformen in de bijbehorende app-marktplaats te vinden en te downloaden. (Azure Marketplace, AWS Marketplace, Google Cloud Platform)

De Qualys Virtual Scanner Appliance werkt op een Bring Your Own License principe. U kunt pas gebruik maken van de Appliance als u een werkende Qualys licentie heeft afgenomen. Na de installatie en het invoeren van een werkende licentie kunt u gebruik maken van al uw Qualys modules, en werkt de Appliance naadloos samen met uw cloud platform.

Meer informatie
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, of wilt u een licentie afnemen voor het gebruik van de Qualys Virtual Scanner Appliance op uw cloud platform? Neem dan contact op met één van onze specialisten via sales@networking4all.com voor meer informatie.


Deel artikel via: