Geschreven door: Marketing

Wanneer u bij Networking4all een Penetratietest (pentest) of Vulnerability Assessment afneemt, gaan onze ethical hackers aan de slag. Zij zoeken (en vinden) kwetsbaarheden in uw systemen. Al deze punten nemen zij op in onze heldere, begrijpelijke rapportages.

Het belang van rapportage

Er zijn verschillende redenen waarom u ons uw systemen op de proef laat stellen. De ene organisatie wil in aanmerking komen voor een ISO certificering, de andere wil zwart op wit bewijs dat er meer geïnvesteerd moet worden in cybersecurity binnen de organisatie. Wat uw redenen ook zijn, wij stappen objectief in het traject en hebben maar één doel; zwakheden opsporen en u helpen met het verbeteren hiervan. 
Omdat u met een opdracht aan ons in beeld wilt brengen hoe u uw systemen veiliger en betrouwbaarder kunt  maken, is het prettig om na onze test een rapport in handen te krijgen waarin punt voor punt staat wat u moet aanpakken. Hierbij geven wij ook advies over de prioritering. 

Wat is een goed rapport?

Het klinkt wat tegenstrijdig, maar in een goed rapport staan fouten. Hiermee bedoelen we alle zwakheden die we hebben gevonden. Dat kan confronterend zijn. Want u geeft ons dan wel opdracht om bij u in te breken, onze hackers vertellen u eerlijk hoe ze dat is gelukt en of het makkelijk voor ze was. En dat is soms een pijnlijke openbaring. Onze rapporten zijn duidelijk voor iedereen die ze leest; u hoeft dus geen ervaren IT’er te zijn om te begrijpen wat er fout gaat en hoe u dit kunt (laten) oplossen. 
U geeft ons het vertrouwen, wij helpen u met de beveiliging van uw systemen. Dat vinden wij niet meer dan normaal. Daarom staan wij ook na de rapportage tot uw beschikking voor extra ondersteuning.

Meer dan waar u om vraagt

Networking4all werkt hard aan een veiliger internet. Dat doen we niet alleen door zwakheden op te sporen en deze punt voor punt te noteren in onze rapportages. We gaan een stapje verder. In onze rapportages treft u daarom het volgende aan:

  • een Kwetsbaarheden overzicht
  • (Web)applicatie testoverzicht
  • OWASP Top 10 Score (Open Web Application Security Project)
  • Maatregel Register
  • Risicomatrix
  • Roadmap

Met al deze verschillende visuele factoren zijn de risico’s in één oogopslag zichtbaar.

Bespaar tijd en schakel ons in

Als dienstverlener hebben we een verantwoordelijkheid naar onze opdrachtgevers. Niet alleen willen we de diverse stakeholders binnen een organisatie voorzien van de juiste informatie, we willen u ook oplossingen bieden voor eventuele problemen. We hebben na overleg met klanten en collega’s onze rapportages sterk verbeterd.
Deze nieuwe opzet is helder, overzichtelijk en u kunt er meteen mee aan de slag.

Bent u benieuwd geworden naar onze rapportages?

Wilt u ook een overzicht hebben van de zwakheden in uw systemen? Kijk dan eens op onze Servicepagina. We zijn u graag van dienst!


Deel artikel via: