Geschreven door: Securityteam

Een bedrijf dat tegenwoordig niet het merendeel van haar zaken doet via het internet, dat komt bijna niet meer voor. Daarom is het belangrijk dat elk bedrijf, hoe klein of groot ook, er voor zorgt dat de beveiliging van hun online systemen goed op orde is. Met de aanscherping van de privacywetgeving in Europa in het achterhoofd is goede beveiliging van data helemaal een must. Networking4all onderschat het belang van goede beveiliging niet, en biedt daarom vanaf nu meerdere security diensten die uw bedrijf kunnen helpen met het opwaarderen en optimaliseren van uw beveiliging.

Vulnerability scan
De Vulnerability Scan is een globale scan die uw netwerk, applicatie of systeem controleert tegen bekende vulnerabilities en security problemen, zoals de OWASP Top Ten. Onze security consultants lopen vervolgens de gevonden vulnerabilities met de hand na en bekijken of, en in hoeverre, de vulnerability te misbruiken is. Deze gevonden resultaten worden gebundeld in een rapport, met bijbehorend advies over het oplossen van de problemen, waarmee u aan de slag kunt. De vulnerability scan is een ideaal product voor zowel kleine ondernemers en ZZP’ers als grote multinationals, omdat het snel uit te voeren is en een behapbaar resultaat geeft. Regelmatig een vulnerability scan uitvoeren geeft daarom een goed inzicht in uw security.

Penetratietest
Maar alleen weten dat er een kwetsbaarheid in uw systeem of netwerk zit is soms niet genoeg. Zeker wanneer u kwetsbaarheden blijkt te hebben waar, mocht er misbruik van gemaakt kunnen worden, uw bedrijf mogelijk flinke schade van kan oplopen. Het zou ten slotte voor kunnen komen dat een hacker via een onopgemerkte achterdeur binnen is gekomen en er vandoor is gegaan met gegevens van klanten, betalingsgegevens, of bedrijfsgevoelige informatie zoals recepten, beleidsdocumenten of contracten.

Om vast te kunnen stellen welke data op de tocht komt te liggen wanneer een hacker binnen weet te komen in uw netwerk, kunt u onze security consultants een penetratietest laten uitvoeren. Tijdens deze test wordt er onder uw toezicht bij u ingebroken en aantoonbaar gemaakt welke gegevens zij hebben weten te bemachtigen. Samen met onze consultants kunt u vervolgens aan de slag met het verbeteren van uw security.

De penetratietest kan zowel op afstand als op locatie worden uitgevoerd. Tijdens een test op locatie kan bijvoorbeeld ook worden uitgezocht of uw kantoornetwerk van buitenaf bereikbaar is, of dat uw medewerkers gevoelige informatie openbaar laten staan door bijvoorbeeld niet hun werkplek af te sluiten wanneer ze weglopen of wachtwoorden laten slingeren.

Red Teaming
De vulnerability scan en penetratietest bieden u een goed inzicht in uw security en geven duidelijk aan waar de gevoelige plekken liggen. Wat ze echter niet doen, is u inzicht geven in hoe uw personeel omgaat met een daadwerkelijke onverwachte bedreiging. Daar biedt Red Teaming uitkomst voor.

Red Teaming is een security assessment in de vorm van een realistische simulatie van een gecontroleerde cyberaanval. Tijdens deze aanval is het belangrijk dat zo min mogelijk medewerkers op de hoogte zijn van uw afspraken met ons security team. Zo krijgt u een accuraat inzicht in hoe zij reageren, en welke handelingen zij uitvoeren om de aanval af te slaan of de schade te beperken. Ons team begint met een vooronderzoek naar uw bedrijf, uw medewerkers, uw zakelijke contacten en uw klanten. Met de informatie die zij vanuit publieke bronnen kunnen verzamelen, vallen ze vervolgens uw bedrijf aan op drie vlakken: technologisch, fysiek, en sociaal.

Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat ze proberen binnen te komen in uw kantoor, uw WIFI kraken, openstaande apparaten zoals de printer of de thermostaat hacken, of keyloggers installeren op computers van uw medewerkers. Maar ook social engineering zal worden ingezet om bijvoorbeeld inloggegevens of werkschema’s te achterhalen.

Red Teaming is een effectieve assessment van uw beveiliging, zowel digitaal als fysiek, en van de oplettendheid en vaardigheid van uw medewerkers. Met de resultaten van de assessment op zak kunt u de zwakke punten van uw organisatie doeltreffend verbeteren.

Supercombo
De drie securitydiensten van Networking4all werken ook heel goed samen. Een Red Teaming assessment werkt het beste als uw bedrijf hem niet verwacht, en is daarom minder effectief als deze te vaak wordt uitgevoerd. Een penetratietest daarentegen kan wel vaker worden ingezet, zoals wanneer u een grote update heeft doorgevoerd aan uw systemen, netwerken of applicaties. De vulnerability scan kunt u regelmatig laten uitvoeren, zodat mogelijke nieuwe vulnerabilities op tijd worden opgemerkt en kunnen worden afgehandeld voordat ze een probleem vormen. Zo kunt u de combinatie van onze diensten inzetten om de security van uw bedrijf in topconditie te houden.

Wilt u meer weten over onze securitydiensten? Kijk dan op onze website voor meer informatie, of stuur een e-mail naar onze security consultants via security@networking4all.com.


Deel artikel via: