Geschreven door: Securityteam

Het re-issue proces van Symantec certificaten naar de nieuwe infrastructuur van Digicert is vanaf vandaag beschikbaar via de portal van Networking4all. Klanten kunnen in hun eigen profiel een overzicht bekijken met de getroffen certificaten. We lopen even kort met u door de mogelijkheden heen.

Wanneer u bent ingelogd, kunt u het overzicht met de certificaten die in aanmerking komen voor de re-issue vinden onder het drop-down menu onder ‘Mijn Account’, rechtsboven in de menubalk. Hier kunt u kiezen voor ‘Symantec re-issues lijst’. Deze link stuurt u naar de overzichtspagina. De lijst op de overzichtspagina bevat de common name van het certificaat, met het type product, de looptijd van het product, de vervaldatum, de datum voor wanneer u de re-issue moet hebben aangevraagd, en de status van het product. Ten slotte ziet u achter elk product aan de rechterkant vier knoppen.

De eerste knop, ‘Weergave’, stuurt u naar de detailpagina van het certificaat. Wanneer u op de tweede knop, ‘Vervang’, klikt, wordt u doorgestuurd naar het CSR-scherm. Als u deze optie kiest, kunt u in dit scherm een nieuwe CSR invoeren die gebruikt zal worden voor de re-issue. De derde knop, ‘Auto replace’, is een handige functie wanneer u geen nieuwe CSR wilt of hoeft in te voeren; deze functie start direct het re-issue proces met de gegevens in het certificaat zoals ze bij ons bekend zijn. Ten slotte kunt u met de laatste functie, ‘remove from list’, het product uit deze lijst verwijderen zodat hij niet meer getoond wordt. Gebruik deze functionaliteit om certificaten te verwijderen die u niet wilt re-issuen, zodat u het overzicht houdt.

Aan de hand van de status kunt u zien welke certificaten nog gere-issued moeten worden en voor welke al een replacement-verzoek loopt. Zodra het re-issue proces is doorlopen en uw certificaat is uitgegeven op de nieuwe infrastructuur van Digicert, verdwijnt het certificaat uit deze lijst.

Heeft u nog vragen over de re-issues van uw Symantec certificaten? Wij helpen u graag verder. Neem even contact met ons op.


Deel artikel via: