Geschreven door: Securityteam

Onderwerpen zoals internet veiligheid, bescherming van persoonsgegevens en cybercriminaliteit worden tegenwoordig vaak aangehaald. En terecht. Digitale gevaren loeren nog dagelijks op kwetsbaarheden in systemen of op onwetendheid van gebruikers.

In 2016 zijn meer dan een half miljard internet gebruikers getroffen door cybercrime. En het aantal loopt nog steeds op. Hoe is dit mogelijk? Hoeveel procent van alle websites zijn kwetsbaar? Waar komen de meeste cyberaanvallen vandaan? Waarom herkent 41 procent van alle Nederlanders nog steeds geen phishing-aanval? Het eerste geval van phishing dateert ten slotte alweer uit 1996.

Maar liefst 63 procent van de wereldbevolking denkt dat het in de komende 5 jaar lastiger wordt om online veilig te blijven. Daarom heeft Networking4all de website veiligonlinespel.nl gelanceerd. Op de website zijn verschillende trends en statistieken te raadplegen. Hiermee hoopt Networking4all bij te dragen aan het bewustzijn.

Ga naar Veiligonlinespel.nl

Zoals de naam al verraadt zit er meer achter deze website dan alleen een bron van informatie. Neem snel een kijkje en laten we samen in het nieuwe jaar het internet weer een stuk veiliger maken.


Deel artikel via: